Wednesday, August 19, 2009

Trofeo Joan Gamper

Den 44. utgaven av Trofeo Joan Gamper spilles i kveld klokken 22.15 på Camp Nou. Motstander er "lillebror" i Manchester, Manchester City. Kanskje ikke en like attraktiv motstander som de som har spilt mot Barcelona de 5 siste årene. Milan AC (2004), Juventus (2005), Bayern Munchen (2006), Inter (2007) og Boca Juniors (2008).

City har etter sommerens overganger styrket seg endel, men dette skal etter alle solemerker være en kamp hvor hjemmelaget tar en enkel seier. Kveldens kamp blir den første kampen til Zlatan Ibrahimovic foran et kresent hjemmepublikum, og han sier til diverse medier at han tross alt er litt nervøs. Det er uansett duket for fest, og en forventet lagoppstilling er noe sånt som dette; Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Touré, Xavi, Sergio, Messi, Henry, Zlatan.

Det er også en mulighet for at Pep starter med en del ungdommer og sparer noen førstelagsspillere til andre omgang. Tipper at spillere som Muniesa, Maxwell, Jeffren og Pedro også får spille en del minutter. En plass mellom 80 og 90.000 tilskuere er ventet til kveldens kamp, som blir årets første hjemmekamp for FC Barcelona.

Kampen endte 0-1 etter mål av Martin Petrov. Mange reserver fikk spille, Zlatan debuterte, men laget er ikke helt samspilt enda.